Reis naar Roemenië

22 november 2013

Via dit verslag wil ik even wat vertellen over ons bezoek aan onze zustergemeentes in Satu Mare en Borla. We zijn daar met een groot deel van onze commissie naar toe gegaan met als doel om kennis te maken en diverse zaken te bekijken en te bespreken en natuurlijk om de onderlinge contacten te verstevigen! In alle vroegte vertrokken we vorige week zaterdag richting Eindhoven om aldaar in het vliegtuig te stappen richting het Hongaarse Debrecen, vlakbij Roemenië, dit is tegenwoordig stukken goedkoper (en sneller) dan deze reis met de auto! In Satu Mare werden we hartelijk verwelkomd door het predikanten echtpaar de Bodya’s, de maaltijd stond al gereed…

De zondag stond uiteraard in het teken van kerkdiensten bijwonen, ’s morgens in Satu Mare waar ds. Bodya zelf voorging, ’s middag zijn we naar Borla gegaan waar we net op tijd waren om de middagdienst bij te wonen. We konden luisteren naar ds. Árpát, hij preekte uit 2 Samuel 12: 1-7, ondanks de taalbarrière voelden we de verbondenheid! De zondag hebben we verder ook in Borla doorgebracht en daar gesproken met Ella (de pastoraal werkster in Borla) en ds. Árpát. We mochten het horen maar ook zien dat Borla een bloeiende gemeente is!

De maandag brachten we weer door in Satu Mare, met onze gehuurde auto (ik zou niet willen ruilen hoor….) toerden we door de stad en omgeving om diverse broeders en zusters te ontmoeten, fantastisch om al die lieve mensen te spreken en te zien! Aan het eind van de dag waren er nog besprekingen met de diaconale groep (o.a. over het maaltijden project) en met de kerkenraad, dit waren goede en open gesprekken. Dinsdag was de dag om weer richting Scherpenzeel te gaan, na een hartverwarmend afscheid, een voorspoedige thuisreis, waren we weer mooi voor het gewone Hollandse avondeten thuis. Lieve mensen, het is maar een beknopt verslagje.  We hebben behoorlijk wat foto’s gemaakt, die vind je hieronder. Als je op een foto klikt zie je bij de vergroting ook een korte omschrijving eronder staan.

We kijken terug op een mooi en goed bezoek, we mochten de onderlinge broederlijke en zusterlijke band ervaren, de zegen van onze hemelse Vader voelen! Ik wil u en jou oproepen om te blijven meeleven, te bidden voor onze medebroeders en -zusters in Borla en Satu Mare, zij doen dat ook voor ons, dat is pas onderling contact... via onze God en Vader!

Nu stop ik hoor, tenslotte nog één ding, tijdens de zondagdienst in Satu Mare hebben wij als commissieleden daar in de dienst mogen zingen:

Samen in de naam van Jezus
Heffen wij dit loflied aan,
Want de Geest spreekt alle talen
En doet ons elkaar verstaan!

Mooi toch!

Klik op een foto hieronder voor een vergroting

Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina