Spannende tijd in Satu Mare

15 april 2011

Voor onze zustergemeente in Satu Mare is een spannende tijd aangebroken. Al langer is daar de wens gaan leven naast het maaltijdproject meer zorg aan ouderen te gaan geven. De overheid doet dat namelijk helemaal niet. Daardoor is de levenssituatie van veel ouderen werkelijk schrijnend.

In het kader van deze zorg voor de ouderen heeft onze zustergemeente inmiddels mevrouw Nagy Méhész Anuska aangesteld om leiding te geven aan een groep vrouwen uit de gemeente, die als vrijwilligers lichte zorg geven aan hulpbehoevende ouderen. Voor dit project hebben wij als Commissie Oost-Europa besloten in de beginfase ondersteuning te geven aan Anuska’s salaris.

Met behulp van deze groep vrouwen is nu een plan in ontwikkeling om te pogen tot een dagopvang voor ouderen te komen. Veel is nog onzeker, maar er worden op dit moment sponsors gezocht in ons land, Duitsland en Zwitserland om in ieder geval de financiering rond te krijgen voor de aankoop van een huis, niet ver van de kerk dat naar het oordeel van de kerkenraad in Satu Mare geschikt is te maken voor deze dagopvang van ouderen.

In de nabije toekomst zullen we er meer over horen. Voor nu is duidelijk dat onze betrokkenheid wordt gevraagd, vooral door ons gebed dat de Heere dit plan voor diaconale zorg van onze zustergemeente wil zegenen, zodat het mag worden verwezenlijkt.

Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina