Bezoek uit Oost-Europa

4 augustus 2008

In de komende tijd verwachten wij hier in Scherpenzeel bezoek uit onze zustergemeenten, Satu Mare en Borla.

Allereerst hoopt de fam. ds. Bogya een vakantie van een tiental dagen in Nederland door te brengen. Op dinsdagmiddag 12 augustus D.V. hoopt de familie, bestaande uit ds. Ferenc en mw. Maria Bogya Kis, hun zoon Aron en hun dochter Naomi, in Scherpenzeel aan te komen. Zij zullen hier dan enkele dagen verblijven.
Voor ieder die dat wil is er gelegenheid hen te ontmoeten op donderdagavond 14 augustus, om 21.00 uur, in Philalethes.
’s Avonds om 19.45 uur zal de Commissie Gemeentecontacten Oost-Europa met hen spreken o.a. over de toerustingsconferentie die in september weer zal worden gehouden. Vorig jaar is de conferentie over enkele onderdelen van de taak van de ouderling heel goed gegaan. Zó goed, dat dit jaar meer dan 20 ouderlingen zich hebben aangemeld voor de conferentie van donderdag 18 september tot maandag 22 september in Berekfürdö in Hongarije. Daar is het congrescentrum van de Reformatus Kirche in Hongarije, waar het gezelschap tegen minimale kosten zal verblijven. Ds. J. van Oostende zal de toerusting verzorgen. Er wordt een Hongaars studieboek gebruikt. De communicatie verloopt via de Duitse taal. Ds.Bogya, verzorgt de vertaling van het Duits in het Hongaars en de vragen en opmerkingen van de mensen weer naar het Duits. Dit verliep vorig jaar ook prima.

Helaas zal de fam . Bogya hier deze keer geen zondagse kerkdienst bijwonen, want op vrijdag 15 augustus reizen ze af naar Zeeland voor een vakantie in Burgh-Haamstede, hen aangeboden door een bevriende familie. Na een week, op vrijdag 22 augustus, gaan ze weer terug naar Satu Mare.

Dan hoopt in september ook Ella Király naar Nederland te komen. Zij is de jeugdevangeliste en ouderenwerkster van onze andere zustergemeente, de Reformatus Kirche in Borla. Haar werk wordt door onze gemeente hier mogelijk gemaakt. Iemand uit haar vorige ondersteunende gemeente heeft haar en haar man een vakantie in Nederland aangeboden. Ook haar zuster met haar man, die ouderling is in Borla, komen mee. Wellicht herinnert u zich dat Ella eind mei is getrouwd met Alex Kocsis. Zij wonen nu in het naburige dorp Sarmasag, maar Ella blijft haar werk verrichten in Borla.
Het gezelschap zal waarschijnlijk in de tweede week van september naar Nederland komen. Er moet nog van alles geregeld worden, maar het zou fijn zijn als Ella in de zondagse kerkdienst kennis kon maken met onze gemeente, wellicht ook door een kort persoonlijk woord.

U hoort er nog meer van.

Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina