Volwassendoop, kinderdoop, herdoop

4 september 2019

Naar aanleiding van de preek zondagmiddag, kreeg ik wat reacties van mensen die behoefte hadden aan nader onderwijs over de christelijke doop.

De gedachte dat de doop een teken en zegel is van de geloofskeuze die je maakt, wint terrein. En dat terwijl dit werkelijk helemaal nergens in de Bijbel te lezen valt. We leven in een tijd waar we de menselijke keuze zo zijn gaan overwaarderen, dat we ons niet meer kunnen indenken hoe dat in de tijd van de Bijbel ging.

Daarom is het zo belangrijk om bij de vraag naar de betekenis van de doop je niet slechts te baseren op een aantal teksten, maar het geheel van de Schrift onder ogen te zien. Dat is in n preek natuurlijk niet te doen. Daarom wil ik best - bij voldoende belangstelling - een aantal avonden dieper op deze kwestie ingaan.

Voor wie zich nu alvast wat verder wil verdiepen verwijs ik naar het mooie boekje van prof. Graafland, getiteld: Volwassendoop, kinderdoop, herdoop. Een bijbelse verkenning. Het is niet meer nieuw te verkrijgen, maar wellicht nog ergens tweedehands. U kunt het ook downloaden met de link onderaan dit bericht. Zeer de moeite waard om te lezen.

> Prof. C. Graafland, Volwassendoop, kinderdoop, herdoop. Een bijbelse verkenning.


Meer informatie:
ds. G.C. Bergshoeff
033-277 13 77
dsb@hervormdscherpenzeel.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht