Voortgang restauratie kerkvloer

2 september 2019

Dinsdag 27 augustus is er, na een periode van vakantie, weer begonnen met de restauratie van de vloer. Er was voor de vakantie een deel van de funderingsbalken aangebracht en afgelopen week is gewerkt aan het overige deel. Ook is men de afgelopen week begonnen aan het aanbrengen van de betonbalkjes en de EPS elementen. 

Parallel aan deze werkzaamheden worden plannen uitgewerkt om de kansel verrijdbaar te maken, wordt nagedacht over het vastzetten van de eindschotten van de banken in het koor en van de koorhekken.  Ook worden komende weken de zijbankjes ingekort. Voor de kroonluchter in het koor van de kerk wordt een lierconstructie bedacht om deze in hoogte verstelbaar te maken. 

In de bouwvergadering van de afgelopen week is de architect gevraagd een voorstel te doen voor de kleur van de kussens die vervangen worden.

Vanwege de ontvangen provinciale subsidie is besloten diverse stucwerk reparaties, het sausen van de wanden en het vervangen van de kussens mee te nemen.

Als alles naar wens verloopt en er geen onverwachte tegenvallers zijn, worden op vrijdag 13 december de werkzaamheden opgeleverd. Dit betekent dat we dus nog voor de kerst weer gebruik kunnen maken van de kerk. De komende tijd wordt u hierover verder geÔnformeerd. 

> Lees meer over de vloerrenovatie
> Bekijk de foto's


Dit is een nieuwsbericht van het college van kerkrentmeesters

Meer informatie:
W. van de Kleut
033-277 40 84
vdkleut.w@gmail.com

Terug naar het nieuwsoverzicht