Vluchtelingen-gebedsweek: Bid mee en heb lief

21 juni 2019

Wereldwijd wordt op de eerste zondag na Wereldvluchtelin­gendag (UNHCR) gebeden voor vluchtelingen. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen. In Nederland o.a. door Stichting Gave:

Zondag 23 juni vraagt Gave kerken en christenen om op deze Vluchtelingengebedsdag al biddend om vluchtelingen heen te staan. Ondanks lege handen, ondanks rauw verdriet en grote verschillen, toch de ander zoeken en liefhebben. Dat is wat God ons leert en het is precies wat vluchtelingen nodig hebben.

En zondag per jaar bidden we samen voor mensen die gevlucht zijn. Niet alleen voor de vluchteling in onze straat, maar ook voor de vluchteling die moet overleven in kamp Moria, in landen als Pakistan, of in kampen langs de Syrische grens. We bidden om hoop en moed voor al deze mensen. Maar ook om liefde en kracht voor ons zelf, om er te zijn voor de vluchteling en Jezus’ liefde te delen.

Het thema is ‘bid mee en heb lief’. Gave roept kerken en christenen op om zich aan te sluiten bij dat gebed.

Gave-directeur Jan Pieter Mostert benadrukt het belang van gebed voor vluchtelingen: “Wilt u n week dagelijks voor deze vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Er is zoveel verdriet, teleurstelling en frustratie in het leven van vluchtelingen. Als we die samen voor de troon van de Allerhoogste God brengen dan weten we dat er dingen kunnen veranderen die nu onmogelijk lijken.”.

De gebedspunten voor de week na vluchtelingengebedsdag staan afgedrukt op de achterkant van de liturgie die zondag in de dienst gebruikt wordt. Zo kunt u thuis elke dag een gebedspunt nemen om voor te bidden.

> Lees meer op de website van Stichting Gave