Alpha-cursus

29 november 2019

De decembermaand is een bijzondere maand. Een maand waarin we kerst vieren, het feest van het licht. Kerst is stilstaan bij de komst van De verlosser die gekomen is voor ons allemaal. Maar staan we wel eens stil bij de vraag wat dit nu eigenlijk voor ons persoonlijk betekent? Wie is Jezus en wie wil Hij voor mij zijn? Misschien roept het ook vragen op: Het feest van het licht, maar ook voor en in mijn duisternis?

Grote levensvragen waar je niet zo vaak bij stilstaat. En waar ga je eigenlijk heen als je rondloopt met dit soort vragen? Alpha is zo'n plek. Een plek waar je alle vragen kunt stellen en je met anderen op zoek gaat naar antwoorden.

De Alpha avonden kennen een vast recept: samen eten, elkaar ontmoeten en goede gesprekken over de zin van het leven en het ontdekken van het christelijk geloof

Zondag 1 december wordt er bij de uitgangen van de kerk een flyer uitgereikt. Voor jezelf, je buurman of buurvrouw, je collega, je vriend(in), je familie. Eigenlijk voor iedereen

Deze bon wordt u aangereikt door een enthousiast team van Alpha Scherpenzeel e.o. We voelen ons geroepen met mensen op ontdekkingsreis te gaan, een avontuurlijke reis vol met kostbare en waardevolle schatten.

Maar het is ook onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze naaste tot Christus te leiden. Wilt u bijdragen aan dit werk? Dan vragen we uw handen te vouwen voor mensen in uw omgeving die God nog niet of nauwelijks kennen, zodat ze de uitnodiging aannemen en we ze in januari mogen begroeten op de cursus.

De cursus start op donderdag 23 januari. Voor meer informatie kijk op onze website www.alpha-scherpenzeel.nl

We zijn ook nog op zoek naar mensen die willen koken voor de cursus. Op deze manier kunnen we de cursus ook kosteloos blijven aanbieden, maar daarvoor hebben we wel uw hulp nodig. Wilt u een keertje voor ons koken? Mail dan naar Heleen: gg.vansijpveld@hetnet.nl

Deze cursus wordt gegeven vanuit de Achthoek, De Open Hof en De Grote Kerk. Namens onze gemeente zijn Marita Eilander en Wilma Lokhorst betrokken. Schroom niet hen naar hun ervaringen te vragen of hen aan te schieten voor vragen.

Meer informatie:
Marita Eilander / Wilma Lokhorst
m.eilander@hervormdscherpenzeel.nl

Zie ook: Alpha-cursus

Terug naar de vorige pagina