Bericht uit Schwerin

20 maart 2020

Op de website van Gerard en Janneke schrijft Gerard hoe het christelijk Ýngeburgerd woordje 'genade' in het dagelijks leven vorm kan krijgen.

Gerard las in een boekje dat je 'genade' kunt laten zien door iets te doen wat je niet hoeft te doen.

Ge´nspireerd door deze woorden ga ik tegenwoordig regelmatig gewapend met mijn vuilnisknijper en vuilniszak de straat op om Lankow een beetje schoner te maken. Een beetje mooier. Niet omdat ik dat moet, maar uit liefde en genade voor de wijk. Met vaak mooie ontmoetingen als resultaat.

Laatst was ik er weer om een uurtje of 10 's ochtends. Terwijl ik volop geconcentreerd een chipszakje tussen stekeltakjes vandaan probeerde te manoeuvreren, schrok ik op door een diepe stem achter me: "Ja hallo, ik heb nog tien minuten voordat mijn tram vertrekt en ik moest echt even gaan kijken wat die jongeman daar doet." Een grote man van halverwege de 60 keek me nieuwsgierig aan. We kwamen in gesprek en ik vertelde hem dat ik hier woon en mijn wijk graag help schoon te houden. Dat betekende het einde van mijn opruimactie voor die dag, want de tien minuten die deze man dacht te hebben, bleken bijna 3 uur te worden.

Wat er gebeurde in die 3 uur kunt u lezen op de website www.gzb.nl/gerardenjannekedewit.

Conclusie van Gerard:
Ik liep terug naar huis. Hij zag mij staan met mijn vuilniszak, waar anderen schijnbaar onge´nteresseerd voorbij liepen. Hij maakte dat ik mij gezien voelde. Hij moest mij niet aanspreken, hij moest geen koffie voor mij kopen, hij moest mij niet uitnodigen bij hem thuis, maar deed het wel. Hij liet mij daarmee een daad van genade zien en ik mocht hem deze dienst terug bewijzen.


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht