Bidt u mee voor familie de Wit

7 februari 2020

Allereerst een deel uit hun laatste blog om ook hier in Nederland over na te denken:

'Het Duitse werkwoord 'verstehen' is een samenvatting van een groot deel van ons dagelijks werk in Schwerin-Lankow. Het is een prachtig woord waar zoveel in zit. Zo heeft 'verstaan' onder meer te maken met rust nemen om te luisteren. In het woord 'verstehen' herkennen we namelijk het woord 'stehen'. Staan. Al rennend en vliegend is het moeilijk de ander te horen en door diegene gehoord te worden. Letterlijk of figuurlijk blijven staan is essentieel om te kunnen horen wat de ander zegt. Dat vraagt het offer van tijd en onverdeelde aandacht voor de ander. Dat druist vaak in tegen onze gevoelens van efficiŽnt bezig zijn, maar onze overtuiging is, dat ťcht actief luisteren en daarvoor tijd nemen goud waard is.'

Wilt u / wil jij God danken voor:

Twee buren die op oudjaarsavond bij de familie de Wit oud & nieuw hebben gevierd. Gerard en Janneke zijn dankbaar voor hun komst, voor het plezier en voor de gesprekken die we mochten hebben n.a.v. het afgelopen en komende jaar.

Buurman Jens* (de buurman uit de vorige gebedsmail). Hij opent zich langzaam, voor gesprekken over diepere levensvragen en ook over het bestaan van (een) God. Bidden helpt dus echt, bedankt! Bidt tegelijk dat deze openheid blijft en God ruimte krijgt om in hem te werken.

Een aantal nieuwe contacten in de wijk. Mensen individueel, maar ook sociale instanties. Daardoor leren zij de mensen en hun wensen in Lankow beter kennen, wat ook weer belangrijk is voor de visievorming voor Lankow.

Wilt u/ wil jij God bidden voor:

Buurvrouw Jana*. Ze is erg op zoek naar inhoud in haar leven en leest veel uit de Bijbel en is op zoek naar Jezus. Tegelijk vindt ze het ontzettend moeilijk om te geloven in een God die Zijn Zoon voor haar gaf, 'want zo slecht zijn we toch niet?'. Het overgeven aan een liefdevolle God is voor haar niet gemakkelijk. Bidt dat ze mag ontdekken dat God haar van zoveel dingen wil bevrijden en haar aanneemt als Zijn geliefde dochter. Bidt ook dat ze in haar zoektocht, die haar ook langs boeddhisme en andere godsdiensten brengt, uitkomt bij Jezus.

Geduld, als mensen tijd nodig hebben met Gerard en Janneke en (gesprekken over) geloof in (een) God. Bid dat zij de Heilige Geest laten werken en Hem daarvoor ruimte geven.

Voor Aron, die het op zijn nieuwe Kita niet altijd gemakkelijk heeft. Hij is heel dapper, maar heeft tijd nodig om te wennen en nieuwe vriendschappen op te bouwen. Bid dat hij Gods nabijheid ervaart.

Dank u wel voor uw gebed.

*zijn niet de echte namen.


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht