Terug uit Mozambique

13 april 2018

In november heb ik een stukje in de kerkbode geplaatst over de uitzending die ik zou leiden naar Mozambique. Inmiddels ben ik alweer een aantal weken terug in Nederland. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie gebeden en meelevendheid. We gingen o.a. naar een onbereikte bevolkingsgroep die overwegend moslim is, de Yao-stam. Veel mensen hoorden voor het eerst in hun leven het Evangelie en we mochten zelfs enkelen tot Jezus leiden.

Voetbal bleek een erg goed middel om relaties te bouwen, na trainingen en wedstrijden hadden we altijd een mogelijkheid om onze getuigenis te delen of het Evangelie. Soms kwam het hele dorp uitgelopen. Voor sommige wedstrijden had de tegenstander tovenarij gebruikt om ons te verslaan, maar doordat we de wedstrijden winnend afsloten konden we een getuigenis geven dat de tovenarij ze niet verder helpt. God werkt op wonderbaarlijke manieren.

Verder heeft één van de studenten de roeping ervaren om vanaf volgend jaar voor langere tijd naar Mozambique te gaan en daar te werken als zendeling.

Zelf werk ik de aankomende maanden op de YWAM-basis in Epe om ondersteunende taken te doen en te helpen met het promoten van DTS en de zending.

Vanaf augustus begint de volgende DTS weer. Het was bijzonder om God aan het werk te zien in Mozambique.

“Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden.”(Romeinen 10:13)

In Christus,

Bart Besselsen


Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht