Predikant in opleiding

3 augustus 2018

Enkele maanden geleden schreef ik ‘Als pastoraal werker van de Hervormde gemeente Renswoude beschouw ik u als een goede buur.’ Als pio (predikant in opleiding) heb ik opnieuw ondervonden wat een goede buur is. Ik wil u bedanken voor de mogelijkheid om de daarbij behorende opdrachten uit te voeren: pastorale ontmoetingen, de ethische bijeenkomst en de eredienst op zondagmorgen 24 juni. Tijdens al die momenten mochten we elkaar ontmoeten rondom het open Woord. Ontmoetingen waarbij het ten diepste niet om onszelf ging. Het waren ontmoetingen waar de Heere Jezus centraal stond.

Daarnaast wil ik ds. Van Goch bedanken voor zijn begeleiding en de andere taken die hij als leerplekbegeleider op zich heeft genomen.

Ik ben dankbaar dat ik deze stage met een positieve beoordeling heb mogen afronden met als gevolg dat ik mijn preekconsent mag aanvragen. Binnenkort hoop ik als proponent voor te gaan tijdens zondagse erediensten.

Tot slot groet ik u als gemeente én als goede buur met de woorden waarmee Paulus de gemeente van Korinthe groet: ‘Verblijd u, laat u terechtbrengen, laat u aansporen, wees eensgezind, leef in vrede. En de God van de liefde en de vrede zal met u zijn (2. Kor. 12:11).

Ard Borsje


Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht