Catechese: onderwijs met eeuwigheids­waarde

19 september 2019

Op allerlei manieren worden we voorbereid op het leven. Een belangrijk onderdeel van die voorbereiding is onderwijs. En je ziet maar wat graag dat je kind zijn of haar plekje in de maatschappij zal gaan innemen.

Er is nog een vorm van onderwijs die we graag onder uw aandacht brengen. En dat heeft te maken met een veel belangrijkere zaak: Het Koninkrijk van God.

Wanneer je als ouder je kind hebt laten dopen, heb ja een dure belofte gedaan aan God. Een belofte dat je je kind zult onderwijzen en zult laten onderwijzen in het christelijk geloof. Met de doop van je kind heb je ook aangegeven dat je niet alleen bezorgd bent om zijn of haar plaats in de maatschappij, maar ook zijn of haar plaats in het Koninkrijk van God. En daar hoort onderwijs bij. In de kerk noemen we dat catechese. Een Grieks woord dat we nogal eens in de Bijbel tegenkomen. He woord betekent onderwijs.

Een zeer belangrijk onderdeel van het christelijke geloof. We hopen daarom dat u als ouder uw belofte niet vergeten bent en uw kind(eren) het onderwijs van de kerk ook van harte gunt. Het gaat immers om het plekje in de Koninkrijk van God.

We beseffen best dat kinderen het druk hebben en met van alles en nog wat bezig zijn. Maar wat is nu echt belangrijk in het leven? We nodigen ze daarom ook van harte uit om op dinsdag 1 oktober naar de catechese te komen.

> uitnodiging 10 - 16 jaar
> uitnodiging 17 jaar en ouder

’s Middags om 16.00 uur zijn de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool welkom. We behandelen dan in twee jaar tijd het Oude en Nieuwe Testament.

’s Avonds begint de catechese voor de 12-16 jarigen om 19.00 uur en dat duurt tot 20.00 uur. Dit is anders dan we gewoon zijn. We komen nu in één groep bij elkaar en beginnen dus om 19.00 uur. Om 20 uur begint de 17+ kring. De jongeren worden allemaal persoonlijk uitgenodigd, mocht uw kind nu geen uitnodiging hebben ontvangen dan kunt u dit beschouwen als een uitnodiging. Alle jongeren zijn van harte welkom!

We zien weer uit naar een mooi en leerzaam seizoen.

Dit is een nieuwsbericht van de catechesecommissie