Naar Roemenië, wie gaat er mee?

18 december 2015

Vraagt u zich ook weleens af hoe het leven in Roemenië is, en wilt u dat best eens met eigen ogen zien? Hoort u weleens de namen Satu Mare en Borla vallen, maar heeft u er niet echt een beeld bij? Heeft een jongere of een oudere uit de gemeente u weleens vertelt over een bezoek aan ťťn van onze zustergemeenten, en maakt dit u nieuwsgierig?

In april 2016 is er voor alle gemeenteleden de kans om een bezoek te brengen aan onze zustergemeenten in RoemeniŽ. Bij deze nodigen we u van harte met ons mee te gaan!

De reis zal plaats vinden van dinsdag 19 april tot en met dinsdag 26 april. Per vliegtuig reizen we van Eindhoven naar Debrecen in Hongarije, om van daaruit met een bus naar Satu Mare te gaan. Het grootste deel van uw tijd brengt u in Satu Mare door.

Daar zal op drie dagdelen en conferentie plaats vinden voor de kerkenraad. Hier zullen zij op hun verzoek toerusting ontvangen over de pastorale en diaconale zorg. Het inhoudelijke gedeelte zal ds. Bergshoeff voor zijn rekening nemen. Als Scherpenzeelse bezoeker mag u hier ook bij aanschuiven maar dat is niet verplicht.

In de verdere tijd willen de mogelijkheid aangrijpen om Satu Mare en onze broeders en zusters in die gemeente beter te leren kennen. Ook willen wij de omgeving van Satu Mare met elkaar gaan verkennen. Eťn dag zullen we vullen met een bezoek aan het dorp Borla en de gemeente aldaar. Uiteraard willen we op zondag de kerkdiensten samen met onze broeders en zusters beleven.

De kosten zullen € 375,-- per persoon zijn, incl. vlucht, vervoer met een bus, overnachting, eten en drinken, dus all in!

Om dit alles goed te organiseren is het belangrijk dat we weten hoeveel mensen er mee willen. Wilt u mee? Meldt u dan aan voor 15 januari 2016 bij Mathilde Werner, tel. 033-277 3259, e-mail ma_werner@hetnet.nl, Tineke Eijkelkamp, tel. 033-277 2542, t.eijkelkamp@hetnet.nl, of Coen van de Wetering, tel. 06-20 73 91 78, coenvandewetering@yahoo.com.

Natuurlijk kunt u bij hen ook terecht voor meer informatie.

Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina